Monday, February 6, 2012

Viale Canova Italian Restaurant

Restaurant Name Viale Canova

Convivial Dinner Date 20th September 2010

Restaurant Address 4/828 Sandgate Road,  Clayfield , 4011 Brisbane

Phone  +61 (07) 3256 1901   

Website www.vialecanova.com



Convivial Menu



Starter
Canapes: Casanova
“Crostini di polenta e baccala` mantecato”
As at his time, Giacomo, used to pick between the incursions

Antipasto
Pane, Amore e Fantasia

“Gamberoni in camicia su crostini di pane con salsa agrodolce”
There is bread like a heart in a set of fantasy
Prawns, lard, cream, balsamic vinegar, etc...

Entree
Bello, onesto, emigrato Australia sposerebbe compaesana illibata

“Gnocchi di Kangaroo mascarpone e zucchine”
The classic Mother’s dumplings (…laught, laugh that the mother made gnocchi...!!!) A difficult dish to realize in these land, given that the horse is not well seen at the table.  So what put in if not raveling...Kangaroo...Who know as Sordi sayed, during the film mentioned above???? Maybe:…”ha li mortacci tua...questi si che c’hanno azzeccato...”

Main
La grande Abbuffata

“Filetto di pesce bianco in crosta su fondata di formaggio”
A fish dish served on a fondue, as a big feast, fish with vegetables and cheese…Is not always true that the fish don’t go with the cheese!!! 

Dessert
Baciami Ancora

“Crespelle alla fragola e gelato”
Like in the film, a gentle kiss that you give at the spoon when you taste fruit and ice cream crepe


Wine list

Prosecco
Pino Grigio (Andrea di Rei)
Rose
Barbera
Fragolino


Review English

The Brisbane Delegation met at Viale Canova to celebrate a dinner in occasion of the Italian Film Festival opening.

The Cinema theme inspired both the menu and the layout of the restaurant for the event.
The title of the night named ‘Cu-Cinema’ was presented to an audience which appreciated the role of cinema in food and Italian culture.

The Trevigian chef has prepared a number of very special dishes such as Gnocchi with kangaroo, mascarpone and zucchini, an adaptation of a traditional Italian receipt that requires the use of horse meat instead of kangaroo meat.

Lorenzo Spezzamonte, adapted the dish to the local backdrop, demonstrating his skills and the capacity of innovation in enriching the Italian Cuisine with local products.
An excellent combination of dishes confirmed the reputation of this premium restaurant, one of the best restaurants in the city of Brisbane.


Review Italian

La Delegazione si e’ riunita a Viale Canova per celebrare una cena in occasione della aperture dell’Italian Film Festival. Il tema del cinema ha quindi ispirato il menu’ e l’allestimento del locale. Il titolo della serata ‘Cu-Cinema’ ha assicurato una platea per apprezzare il ruolo del cinema nel cibo e nella cultura italiana. Il cuoco trevigiano ha preparato un numero di piatti particolarissimi quali gli Gnocchi di canguro mascarpone e zucchine, una adattamento di una tradizionale ricetta italiana che prevede l’uso di carne di cavallo. Lorenzo Spezzamonte, ha adattato il piatto all’ambiente locale, dimostrando abilita’ e capacita’ di innovazione nell’arricchire la cucina italiana con prodotti locali. Una eccellente combinazione di piatti ha confermato la reputazione di questo ristorante di alto livello, fra i migliori esistenti nel panorama cittadino di Brisbane.


Published by Accademia


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