Monday, February 6, 2012

Il Forno Pizzeria

Restaurant Name Il Forno Pizzeria

Convivial Dinner Date Wednesday 9th May 2012

Restaurant Address 3 Third Avenue Sandgate, 4017

Phone +61 (07) 3269 9766




Convivial Menu


ANTIPASTO MISTO
a selection of chargrilled vegetables, Italian cured meats, olives & grissini

Valdo Prosecco di Valdobbiadene (Veneto, Italy)

PIZZA ARRABBIATA
tomato, mozzarella, mushrooms, hot sopressa salami, chorizo, fresh chilli & cherry tomatoes

Birra Nastro Azzurro (Italy)

PIZZA GORGONZOLA E PROSCIUTTO
tomato, mozzarella, gorgonzola, cherry tomatoes & topped with fresh rocket & proscuitto

Birra Menabrea (Italy)

PIZZA VEGETARIANA
tomato, mozzarella, char grilled vegetables, artichokes, garlic & black olives

Masi Soave Classico 09 (Veneto, Italy)

PIZZA CAPRICCIOSA
tomato, mozzarella, leg ham, anchovies, mushrooms, olives

Lamberti Pinot Grigio 09 (Verona, Italy)

PIZZA ALL'ANATRA
hoisin sauce, mozzarella, shredded duck topped with fresh spring onion & cucumber

Masi Valpolicella Classico 09 (Veneto, Italy)


TIRAMISU
layers of coffee sponge & marscapone cream

Octane coffee or Elmstock tea


Review English

On a cool autumn evening typical climate of the South-East Queensland the third annual dinner of the Delegation of Brisbane was held with 20 guests who were able to enjoy a dish like pizza. Marco Agostini, owner of Il Forno Pizzeria in Sandgate, welcomed academics with a tasting of 5 pizzas in which he placed Italian tastes and flavors. Academics have particularly appreciated the freshness of the ingredients on a pizza in a wood stove. The pizza was accompanied by a selection of red and white wines that have stood out because of the flavors of the dishes. The dinner was closed with a tiramisu which was a great success among academics and guests. The pizzeria offers excellent value for money, a menu and a wide selection of fine wines.

Review Italian

In una fresca serata autunnale tipica del clima del Sud-Est Queensland si è tenuta la terza cena annuale della Delegazione dei Brisbane con 20 ospiti che hanno potuto assaporare un piatto tipico come la pizza. Marco Agostini, proprietario della pizzeria Il Forno a Sandgate, ha accolto gli accademici con una degustazione di 5 pizze nella quale ha fatto trovare gusti e sapori italiani. Gli accademici hanno particolarmente apprezzato la freschezza degli ingredienti su una base di pizza al forno a legna. Alle pizze è stata accompagnata una selezione di vini bianchi e rossi che hanno risaltato i sapori dei piatti proposti. La cena è stata chiusa con un tiramisù che ha riscosso un grande successo tra gli accademici e i suoi ospiti. La pizzeria offre un ottimo rapporto qualità-prezzo, un menu ampio e una selezione di vini soddisfacente.
 

Published by Accademia

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