Monday, February 6, 2012

1889 Enoteca

Restaurant Name 1889 Enoteca

Convivial Dinner Date Thursday 6th October 2011

Restaurant Address Moreton Rubber Building 10-12 Logan Road, Wooloongabba, 4101 Brisbane

Phone +61 (07) 3392 4315

Website www.1889enoteca.com.au



Convivial Menu



Affettati Misti
Cured meats, house baked bread & olive oil
Vegatable antipasti

Pasta
Cacio e pepe
OR
Gnocchi, pork & fennel sausage, black truffle tapenade, parmesan cream

Carne e Pesce
 Kingfish, olive tapenade
OR
Bistecca alla Fiorentina - 1kg Angus t-bone

Contorni

Roast potatoes, garlic, rosemary
Green chicory, anchovy dressing
Mixed leaves, parmigiano reggiano, 10 yr balsamic

Formaggi Misti



Wine list

2009 Cottanera Barbazzale Bianco, Sicilia
2008 Cascina Tavijn Barbera d’Asti, Piemonte
2006 Livernano Chianti Classico, Toscana
2009 Marco Carpineti ‘Ludum’, Lazio


Review English

The dinner held at 1889 Enoteca was expected to be one of the best appointment scheduled in culinary calendar of the delegation of Brisbane. The event would have been expected to be a premium dinner, featuring wine and menu carefully selected and a price set align with the quality of the service provided. Unfortunately several aspects were disappointing.
Firstly, it was not requested to be isolated in the private dining room.
Then, the dishes agreed in advance were not served individually but they were put in the middle of the table to be shared among the guests.
We also had to serve ourselves the antipasto and pasta, which were consumed on the same plates. This experience revealed itself very different from what we would have wished.
The dinner was supposed to offer the tasting of some of the best wines of our country, but those served didn’t deserved the price paid.
We expected an event of excellence with special guests and a high class dinner, but overall was found unsatisfactory. Only two positive notes to be mentioned, the pasta and the Fiorentina were both judged very good. The potential for a great dinner was compromised by a lack of attention to details, not align with the price paid.


Review Italian

 La serata organizzata presso 1889 Enoteca si prospettava come uno dei migliori appuntamenti programmati nel calendario culinario della delegazione di Brisbane.  La serata avrebbe previsto una cena di gran classe, caratterizzata dalla presenza di vini e menù accuratamente selezionati ed un prezzo adeguato alla qualità del servizio fornito. Purtroppo diversi aspetti sono stati deludenti. Innanzitutto non era stato richiesto di venir isolati nella sala delle cene private. I piatti, accordati anticipatamente, non sono stati serviti individualmente ma erano condivisi tra gli invitati. Inoltre abbiamo dovuto servirci autonomamente l’antipasto e la pasta che sono stati consumati sullo stesso piatto. Questa esperienza si è rivelata decisamente differente da quanto ci si sarebbe augurato. La cena avrebbe dovuto offrire la degustazione di alcuni dei migliori vini del nostro paese ma quelli che sono stati serviti non meritavano il prezzo pagato. Ci si aspettava una serata di eccellenza con speciali invitati e una cena di alto livello ma nel complesso si è rilevata poco soddisfacente.  Uniche due note positive sono state la pasta e la Fiorentina, giudicate entrambe molto buone. Il potenziale per una grande serata è stato compromesso dalla scarsa cura per i dettagli, non all’altezza del prezzo pagato.


Published by Accademia



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